Iedere dag wordt er in onze keuken een heerlijke, verse en evenwichtige maaltijd bereid naar de voedingsbehoeften van  de kinderen, en zijn steeds afgestemd op de leeftijd van het individuele kind: fijn gemalen, grof gepureerd, stukjes.  De bereiding gebeurd volgens de HACCP normen.  De maaltijden worden 's morgens vroeg bereid zodoende wij tijdens de opvanguren al de nodige tijd en aandacht kunnen besteden aan de kinderen,

Er werden 5 menu's samengesteld die aangepast zijn aan de leeftijd van de kinderen.  Er wordt indien mogelijk rekening gehouden met adviezen van de huis -of kinderarts wanneer baby's of peuters specifieke voedingenvereisten nodig hebben, zoals allergieën, vegetarisch, ….

Onze keuken staat onder toezicht van het Federaal voedselagentschap FAVV.  In elke maaltijd zit alles wat een kind nodig heeft om te groeien. Wij werken met verse groenten, aardappelen, vlees, hardgekookte eitjes of vis.

De fruitpap wordt eveneens door ons bereid met vers fruit zonder toevoeging van suiker. 

Tijdens de maaltijden wordt enkel mineraal water geserveerd.

Om onze huiselijke sfeer te benadrukken wordt bij verjaardagen ofwel cake, pannenkoeken of iets anders aangeboden, dit om de verjaardagsfeer leuk en aangenaam te maken.  Het staat natuurlijk vrij dat ouders ook iets mogen aanbieden voor de verjaardag van hun ukkepuk. 

Dieetvoeding wordt indien vereist door de ouders ter beschikking gesteld.

De kleinsten krijgen flesvoeding, de ouders brengen het poeder en de steriele zuigflessen gevuld met water mee naar de opvang, deze worden in de koelkast bewaard.  De fles wordt door ons bereid op het juiste tijdstip.  Lege flessen worden 's avonds terug meegegeven met de ouders.  Indien gewenst kunnen moeders ook borstvoeding komen geven in de groepsopvang.

Website Foodweb